martes, 11 de diciembre de 2018

EROS I PSIQUE



Eros i Psique 
Títol de l´obra i localització: Eros i Psique, ubicada en el museu del Louvre

Autor: Antonio Canova
Estil: neoclàssic 
Època o any: va començar el model en 1787 i va acabar en 1793
Descripció: escultura que representa a Eros y Psique tal com els descriu en l´obra “el ASNO de ORO “. Ella era un princesa y ell era un deu.
La tècnica va ser el esculpit. L´escultura va ser de mormol tallat representant els dos cossos amb molt de sentiment cosa que va ser difícil per la utilització del material.
Les seues dimensions van ser 1,55m d´alt, 1,68m de ample y 1,01m de llarg. La forma es de tipus clàssic, format de línies pures, clares i contorns preciosos, ben acabades. Canova copia l´art de antiguitat clàssica y esta influencia es ve també en la representació de la figura desnua: Eros esta desnuat y Psique te un panyo que cobrí una part. El desnuat el primitiu fer un estudi de la bellesa y esta es aconseguia proporcions, equilibris i formes rítmiques. El polit de l´escultura es escrupolós; no existits desgaste ni arrugues sobre los cossos perfets del dos adolescents. Tema de l´escultura es l’amor.L’obra representa la passió i l´amor de dos personatges com demostra el abraço en el que intenten fundirse les figures. Es el mite de Afrodita.













Amanda Bolumar Muñoz 4ºC

No hay comentarios:

Publicar un comentario