martes, 1 de enero de 2019


PALAU DE WESTMINSTER
















Títol de l’obra i localització: Palau de Westminster. Londres.
Autor: Charles Barry (1795-1860) i Augustus Pugin (1812-1852)
Estil: Neogotic
Any:1840-1865
Descripció:
El palau es va construir amb la pedra Anstone però temps dresprés es va cambiar per la pedra Clipsham.
Consta de varies torres com la Torre Victoria que es la mes alta amb 98,5 metres d’altura, conté el archiu del parlament i esta ubicada al sudoest del palau.
Al centre del palau es pot contemplar la Torre Central de 91 metres d’altura es la torre mes xicoteta del palau entre les mes importants, te una forma octogonal i esta ubicada damunt del Vestibul Central. Hi ha una torre mes xicoteta que se ubica entre el saló Westminster i el pati del palau i aquesta torre contenia l’entrada a la Camara del Communs. La torre mes important de totes el la Torre del Rellotge o mes coneguda com el Big Ben de 96 metres d’altura que està situada al nordoest i consta amb cuatre rellotges uno per cada costat que te la torre i cinc campanes que toquen cada quart d’hora.
El palau consta de set jardins pero solen un d’ells està obert al públic
El palau consta de dos càmeres i d’una gran quantutat de salons que arriven als 15 metres de llargaria i estan decorats amb pintures. Tambe té 1200 habitacions, mes de 100 escales i aproximadamen 5 kilometres de corredor i aço el converteix en el edifici mes gran que te un parlament. L’edifici te cuatre plantes, en la planta baixa estàn els comedors oficines i bars, en la primera planta estan les principals sales del palau incluint càmeres bestibuls i biblioteques i en les dos plantes superiors hi han sales de reunions i oficines.
Context:
L’estil arquitectonic que s’sutilitza es el neogotic.
Viollet-Le-Duc va estudiar molt sobre el gótic, va restaurar molts monuments d’aquesst estil i es pot considerar el principal teoric del neogoticisme romàntic.
Aquest estil inspira a molt arquitectes que construeixen els edificis basats en un investigació histórica.
Viollet-Le-Duc es va encarregar de reconstruir la Catedral de Notre Dame a París.
En el palau de Westminster es va aplicar aquest estil quan es va reconstruir després de l’incendi que va ocorrer en 1834


GISELA 4ºC





No hay comentarios:

Publicar un comentario