domingo, 6 de enero de 2019

Els Jugadors de Cartes


ELS JUGADORS DE CARTES 

Títol: Les Joueurs de Cartes.
Resultado de imagen de les joueurs de cartes cézanne originalLocalització: Museu d’Orsay (París)  
Autor: Paul Cézanne (1939-1906)  
Estil: Postimpressionisme.
Any: 1890-1892  
Descripció: 
Els Jugadors de Cartes és una pintura que presenta una tècnica del facetat, que consisteix en oferir una visió fragmentada per parcel·les, està feta d’oli sobre un suport de tela. Les seues dimensions son de 47’5 cm d’altura i 57 cm d’amplada.  
En aquesta pintura, el dibuix i el color son el mateix, ja que es dibuixa a la vegada que es pinta, la forma es fa més compleix quan el color és més harmoniós. També podem dir que predominen els colors càlids i els contrastos cromàtics. Els colors estan disposats de forma que mostren confrontació entre els dos personatges que hi apareixen en l’obra.   
A l’hora de pintar, està fet de diverses formes, el fons està compost de pinzellades breus, quasi quadrades i sobreposades, i posseïx diferents tonalitats, a diferencia de les formes dels cossos que estan realitzades a base d’un mosaic de pinzellades.  
La seua composició es molt geomètrica, principalment, Cézanne feia l'ús de cons, cilindres i rectangles per a fer les figures de les seus obres. La postura dels personatges, manté la mateixa geometria, però en aquesta afegeix també la simetria, en aquesta pintura podem observar com les dues mirades del homes es dirigeixen a la llum que posseïx l’ampolla, on podem trobar la divisió del quadre, no obstant això no es la meitat de la tela.  
Aquesta obra representa a la classe obrera, i la rivalitat que hi havia entre Cézanne i el seu pare. Aquesta imatge era típica entre la classe obrera, ja que era típic que jugaren a les cartes, es diu que el home que porta la pipa era el jardiner del pare de Cézanne, Pere Alexandre, un home més gran que l’altre jugador, més veterà i amb més seguretat, aquestes dades, s'aconsegueixen observant els detalles dels barrets i les tonalitats de les cartes.  

Context:  

Els Jugadors de Cartes de Paul Cézanne se situa en el postimpressionisme.  
Resultado de imagen de paul cézanne
El postimpressionisme va ser posteriorment a l’impressionisme, en aquest moviment van sorgir pintors que van introduir un major interés per la construcció figurativa i el subjectivisme en el color. Cézanne, va analitzar les formes de la realitat i del paisatge sota el punt de vista geomètric. 
Cézanne és considerat el precursor del cubisme per la seua capacitat de descompondre espai i formes en diferents plans i tornar-les a acoblar com si fos un trencaclosques.  
Aquest pintor sempre utilitzava els mateixos recursos artístics i la mateixa composició que va utilitzar en aquesta pintura. Per a realitzar les obres s'inspirava en els artistes clàssic del segle XVII i el va ser una inspiració per a Picasso i Matisse. 
Aquesta pintura es va realitzar a la segona meitat de segle XIX, una època marcada per la Segona Revolució Industrial. A França, hi estava Napoleó III, qui va provocar la III República el 1870. En aquest període s’inventà la fotografia i la pintura va perdre importància. 
Cézanne realitzó cinc quadres sobre els jugadors de cartes, eren diferents, però mantenien una similitut entre ells.



Esther Samper López 4ºC
                                                                                                                  

No hay comentarios:

Publicar un comentario